Sinds 19 maart 2018 is de wensbus actief in de gemeente Beek. Van de Wensbus mogen alle inwoners van de gemeente Beek gebruik maken, pasje is niet nodig, op werkdagen van 8.30 uur tot 18.00 uur.
Reizigers moeten wel zelfstandig het busje in en uit kunnen stappen. Het meenemen van een rollator is geen probleem. Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen.

Naar elk gewenst adres binnen de gemeente Beek, dus ook station Beek-Elsloo als ook station Spaubeek. Daarnaast zijn ook enkele adressen buiten de gemeente Beek als eindbestemming mogelijk, namelijk: centrum Geleen; Zorgcentra: Glana, ziekenhuis Geleen, Bunderhof; Oud Geleen en Zilverlinde in Geleen; Ave Maria Geulle; Moutheuvel Stein; Aelserhof in Elsloo; Urmonderhof in Urmond; station Sittard; Adelante Hoensbroek; centrum Schimmert, ziekenhuis Zuyderland, locaties Heerlen en Brunssum

NIEUW:

Via de Wensbus is het nu mogelijk om ritten te plannen voor visite afkomstig van buiten de gemeente Beek. De ritten hebben als startpunt één van beide treinstations in de gemeente Beek en als eindpunt uw particulier woonadres. Het plannen van een retourrit naar één van beide treinstations is uiteraard ook mogelijk. Het inplannen van de ritten dient plaats te vinden door de bewoner van de gemeente Beek. Voor het inplannen geldt de reguliere procedure.

Een vervoersaanvraag moet uiterlijk daags van te voren telefonisch worden aangevraagd, maar liefst eerder en dat kan op werkdagen van 10.00 uur tot 12.00 uur. (telefoonnummer: 046-206 0018).

Het vervoer van passagiers zal indien mogelijk individueel plaatsvinden. Er wordt zoveel mogelijk zonder omwegen naar de gewenste bestemming gereden.

  • Binnen de kernen van de gemeente Beek voor één enkeltje per persoon één strip ofwel € 1,50
  • Bestemming Geleen, Geulle, Stein, Schimmert, Elsloo en vliegveld voor één enkeltje per persoon 2 strippen ofwel €3,00.
  • Station Sittard, Adelante Hoensbroek en Urmond voor één enkeltje per persoon drie strippen ofwel € 4,50
  • Ziekenhuis Zuyderland locatie Heerlen en Brunssum: voor een enkeltje per persoon vier strippen ofwel € 6,-..
  • De strippen zijn ook per 10 stuks te koop, dan kosten ze € 12,--.Deze strippen kunnen in de bus gekocht worden.
  • Let op!: In de bus kan alléén met gepast geld worden betaald, er kan niet worden gepind.

Als je voor de eerste keer een vervoersafspraak wilt maken, hebben we een aantal gegevens van je nodig, namelijk: Naam, adres, geboortedatum en mobiel telefoonnummer. Tevens willen wij graag weten of je al of niet een rollator meeneemt.

Nee, de wensbus rijdt niet in het weekend. U kunt van de wensbus gebruik maken op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur

Nee, dit kan uitsluitend per telefoon en dient wel tenminste één werkdag van tevoren te gebeuren (wilt u bijvoorbeeld voor een maandag een rit boeken, dan moet dat uiterlijk de vrijdag van tevoren worden aangevraagd). Het telefoonnummer is 046-206 0018.